Sivut

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Viikko 7, nyt hajottaa

Paino 98kg. 

Ei kommentoitavaa. Tai on, paljonkin. Purskahdin vaa'alla taas vain itkuun. Ei tämä voi olla totta enää.

Viikon liikunnat:


Maanantai - Juoksu 35min/4km
Tiistai - Patikointi 40min
Keskiviikko - Juoksu 25min/4km
Torstai - Lepo
Perjantai - Zumba 45min 
Lauantai - Lepo
Sunnuntai - Juoksu 40min/5km

Yht. 3h 5min

No niin.
Tässäpä hieman puhdasta matematiikkaa.

Peruskulutukseni päivän aikana on noin 2300kcal. Tämä siis ilman liikuntaa. Kulutus viikossa on siis 16100kcal. Syön päivässä 1800-2000kcal. Tämä tekee vaikkapa sillä maksimilla 14000kcal viikossa, eli ilman liikuntaa kalorivajeeni on 2100kcal viikossa. Viime viikon liikunnat polttivat yhteensä noin 1350kcal, ja tämä on alakanttiin arvioitu. Ylimääräistä söin noin 500kcal - ja tämä on periaatteessa turha laskea, sillä ainakin eilen ja lauantaina kalorit jäivät kyllä 1500 tienoille, vaikka ruoka sinänsä ei ollutkaan oikeaa. Tämä tekee viikon vajeeksi noin 2950kcal. Yhden kilon painonpudotukseen vaaditaan 7000kcal vaje, eli liikunnan ollessa alakanttiin arvioitu, painon olisi pitänyt ihan puhtaalla matematiikallakin pudota noin puoli kiloa.

Että joo. Hieman syö miestä. Eikä ihan hiemankaan.

En tajua mikä pointti tässä hommassa enää on. No on minulla parempi olo. Harmi vaan että se hukkuu tähän massiiviseen ketutukseen aika tehokkaasti.

Tämän viikon missiona selviytyä miehen veljen synttäreistä ilman kakkua sekä liikkua yli neljä tuntia. En tiedä, onko kummassakaan tai varsinkaan ensimmäisessä mitään pointtia, mutta en jumalauta anna periksi. Prkl.

15 kommenttia:

  1. Voi itku! Mä niin toivoin että sullakin näkyisi tuloksia jo vaa'allakin! :( mikähän ihme tuossa oikein on... Mutta älä luovuta, muista että oot jo nyt saanut kuntoa ja oloa paljon paremmaksi, ei kannata palata entiseen. Ja pakkohan niitä kilojakin on alkaa lähteä! Tsemppiä hurjasti!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi tietää. Luovuttaminen ei tavallaan ole vaihtoehto. Siis sillä tavalla ei, että tuskin enää palaan pastaan tai perunaankaan enkä liikuntaa ole vähentämässä. Mutta herkuista kieltäytyminen tuntuu todella äärimmäisen turhalta tällä hetkellä.

      Poista
  2. Jäin miettimään noita sun tuloksia. Millaiset ruokailuvälit sulla on ja montako ateriaa päivässä syöt? Paljonko juot vettä päivässä? Paljonko syöt kasviksia? Hirvee tenttaus, mutta uskon että vastaus löytyy jostain noista...

    Mulle on painotettu, että suurin osa liikunnasta tulisi olla pitkäkestoista ja matalasykkeistä... entäs jos vaihtaisit juoksulenkkejä pitkiin (1-1,5h) kävelyihin?

    Mulla ois kova halu auttaa sua jos vaan pystyn. Oot tsempannu mua mun blogin puolella ni kiva ois antaa jotakin takasin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis.

      Syön aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Tohon päälle sitten yhden tai kaks välipalaa. Aamupalalla puuroa, lounaalla salaattia + jotain proteiiniasiaa (yleensä lihaa), päivällisellä lämmin ruoka + reilusti kasviksia, illalla jogurttia + marjoja tai marjoja tai hedelmiä. Välipalana menee hedelmiä, jogurttia, mitä nyt milloinkin. Kasviksia syön joka aterialla, korvaan riisit, perunan ja pastan kasviksilla kokonaan ja lisäksi syön salaattia. Päivässä syön siis 700-1000g kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Vettä juon 2+ litraa päivässä.

      Juoksu mulla on pääasiassa aika matalasykkeistä, koska juoksen hiitaaasti. Toi voi toki olla, että vois enemmän vielä kävellä/pyöräillä pitkiä matkoja niin jospa se auttais.

      Kaikki apu otetaan ilolla vastaan. :)

      Poista
    2. Laitatko mulle vaikka sähköpostia niin voidaan siellä jatkaa juttua.. mulla ois ehkä pari hyvää tärppiä sulle ;)

      Poista
  3. Tuo kyllä aina ketuttaa ja kovasti, kun tietää tehneensa paljon ja viikko on ollut hyvä mutta mitä vaaka sitten tekeekään...ei anna toivottua palkkiota :/ Itselläkin noita hetkia on ollut monta. Yritän kuitenkin ajatella, että pakko silloin on laihtua jos syö vähemmän mitä kuluttaa, ainakin pidemmällä aikavälillä. Kyllä se silti syö naista! Jaksamisia kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, kun näitä viikkoja on ollut jo ihan riittävän monta näin lyhyellä aikavälillä. Periaatteessa joo pakko laihtua, mutta nähtiin tämä taas. Kiitos tsempeistä, tästä ei oo suunta kuin alaspäin! :)

      Poista
  4. Raskas liikunta kerää nestettä lihaksiin. Aika raskaalta tuo juoksu kuulostaa jos juokset 4km 25minuuttiin. Onko sulla sykemittari käytössä? Mulla esim olo ei tullu raskaalta juostessa, mutta sykemittari paljastaa että juoksun aikana syke on 80-90% maksimisykkeestä. Todella raskaasta liikunnasta on kyse noilla sykkeillä.

    Ja lohdutuksena voin sanoa, että kannattaa unohtaa nuo laskemiset ihan kokonaan, koska elimistö ei todellakaan toimi noin yksinkertaisesti. Itselläni on myös viikkovajeet tuota luokkaa, mutta paino ei laske tuon kaavan mukaan puolta kiloa viikossa. Voi olla ihan virhe oman kulutuksen arvioinnissa, mun mielestä nuo energiankulutuslaskurit, joita netissä on pilvin pimein, antavat ihan liian suuren kulutuksen.

    Jos olet punnitusta edellisinä päivinä syönyt normaalia enemmän hiilihydraatteja, muista että jokainen gramma hiilihydraattia sitoo nestettä itseensä kolminkertaisen määrän.Käytkö vaa'alla vaan kerran viikkoon? Kokeile käydä vähän useammin, koska paino vaihtelee suurestikin viikon aikana ja juuri se suurin paino saattaa osua juuri punnituspäivälle. ;)

    Älä lannistu :) Tsemppiä vaan kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis toi 4km 25min oli vaan kokeilu, normaalisti juoksen hitaammin kuten huomaakin tosta 5km lenkistä. :) Mulla ei ole sykemittaria vielä.

      Kerran viikkoon käyn vaa'alla joo. Pitäisi ehkä käydä useammin tosiaan, tai eri päivinä. :) Mutta en lannistu, kiitos tsempeistä! Kyllä tää tästä taas.

      Poista
  5. Paljon tsemppiä sinne!
    Oot saanutkin jo tosi hyviä vastauksia muilta, ja itsellekkin tuli tuo mieleen että jospa vaihtaisit jonkin juoksulenkin vaikka pitkään kävelyyn? Eihän se välttämättä poltettuja kaloreita nosta mihinkään, mutta se liikunta olisi ainakin pidempikestoista mikä saattaisi auttaa noihin tuloksiin.
    Ja eiköhän ens kerralla ala jo jotain vaa'allakin näkymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sullekin tsempeistä :) juoksua en kuitenkaan halua kokonaan jättää, mutta kävelyä ja pyöräilyä voisin kyllä lisätä. :)

      Poista
  6. Juoksu on aika raskasta liikuntaa aluksi, vaikka juoksikin hitaasti. :) Kunnon noustessa sykkeet laskevat ja sitä myötä sellaiset pk-lenkit muuttuvat kevyemmiksi, jos siis verrataan samalla vauhdilla ja matkalla juostua lenkkiä.

    Minäkin suosittelisin käymään vaa'alla useammin. Itse käyn joka päivä, sitä kautta pääsi pidemmällä aikavälillä hyvin perille siitä, kuinka oma kroppa toimii, eli kuinka kroppa reagoi liikuntaan/syömiseen jne. Eli kuten sanottu, jos on edellisenä päivänä kroppa kerännyt nestettä, niin punnituspäivän paino voi olla viikon keskiarvoa korkeampi. :)

    Käytätkö mittanauhaa? Se on todella kiva väline. Vaikka paino ei putoaisikaan, tai putoaisi hitaasti, niin senttejä saattaa kadota huimasti, ja siinä todella huomaa tuloksia.

    Ja yksi ajatus vielä heräsi, eli jos kaloreita lasket, niin ovatko ruokamäärät kuinka tarkkoja? Itse huomasin joskus, että se mitä itse arvioin 100g annokseksi, saattoikin olla mitä vain 50-200g:n väliltä. Mutta kuten joku jo sanoikin, kroppa ei toimi laskukaavojen periaatteiden mukaisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juoksu on aluksi raskasta kyllä, mutta kannattaa muistaa tässä kohtaa että olen jo ennen blogin aloittamista liikkunut 5-6 kertaa viikossa pari-kolme viikkoa ja sitä ennen epäsäännöllisemmin, mutta joka viikko kuitenkin. Eli mun kunto ei ole ihan rapaluokkaa kuitenkaan enää tässä vaiheessa.

      Mittanauhaa olen käyttänyt satunnaisesti, ensimmäiset mitat olen ottanut kuntorempan aluksi eli toukokuun puolella ja viimeisimmät pari viikkoa sitten. Senttejä on kyllä jonkin verran hävinnyt, muttei mitenkään älyttömästi niitäkään. Huomaahan sen jo vaatteista, että eivät istu paremmin eikä housut tunnu löysiltä.

      Kaloreista, vakituisesti en niitä laske, eilen laskin huvikseni parin mallipäivän kulutuksen. Eilisessä laskussa ei siis luvut ole mitenkään supertarkkoja. :)

      Kiitos sullekin kommentista! Arvostan ihan hirveästi sitä, miten ihmiset on valmiita tsemppaamaan täysin tuntematonta painoangstailijaa.<3

      Poista
  7. Aineenvaihdunta ei valitettavasti ole vakio, sen takia aina tulosta ei näy vaan sitä pitää odotella :( kärsivällisyyttä <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)