Sivut

tiistai 17. heinäkuuta 2012

10 kysymystä

Kuva

Treeni- ja elämäntaparemonttiblogeja selaillessani löysin tällaisen kivan haasteen. Ajattelin vastailla, kun neiti nukkuu näköjään jotain megapäikkäreitä.

1. Ikäsi/sukupuolesi?

21v, nainen.

2. Hulluin tapa miten olet laihduttanut?

Lukioaikana oli mielestäni hyvä idea vahtia syömisiä lähes neuroottisesti. Söin mielestäni terveellisesti, todellisuudessa en syönyt juuri mitään. Laskin kalorit niin tarkalleen kuin mahdollista, karkeista ei voinut edes puhua. Liikuin 7-12 kertaa viikossa ja rankaisin itseäni vähentämällä ruuan määrää heti, jos treeni jäi väliin. No kyllä minä laihduinkin! Lähes 15 kiloa viidessä kuukaudessa, ja minulla oli kuitenkin oikeasti lihastakin enkä alunperinkään ollut edes lihava. Huh.

3. Hassuin/hulluin konsti minkä olet kuullut laihduttavan?

No en tiedä hassuin, mutta hulluimman ja typerimmän konstin kärkikahinoissa on takuulla sekä sairaaladieetti että kaalikeittodieetti. Myös ateriankorvikkeet ja muut nostavat ihokarvat pystyyn. En jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka oikeasti kuvittelevat niiden olevan järkeviä tapoja pudottaa painoa.

4. Minkä laihdutuskonstin itse olet todennut parhaaksi?

Syö vähemmän kuin kulutat ja liiku. Ei se ole sen kummempaa. Tosin näköjään on, kun allekirjoittanutkaan ei ole laihtunut tämän enempää. Ehkä pitäisi kokeilla sitä kaalikeittoa...

5. Oletko koskaan huomauttanut kenellekään nätisti/ilkeästi hänen painostaan?

Olen joo sanonut, jos joku on laihtunut selvästi. Äidille olen myös välillä huomauttanut ylipainon yhteydestä polvivaivoihin, mutta eivät ne kuulemma liity mitenkään toisiinsa. Eivätpä tietenkään.

6. Loukkaako sinua, jos luet halventavia/pilkkaavia kirjoituksia lihavista?

Riippuu kirjoituksen sävystä. Jos se oikeasti on tyyliin "läskit hylkeet siellä makaa sohvalla", niin kyllä se kieltämättä ketuttaa. Lihavuuteen kun voi olla monenlaista syytä eikä kaikkiin voi itse vaikuttaa. Ja sitten on sellaisia, jotka liikkuvat kyllä ja ovat terveitä, mutta tykkäävät vain mahdottomasti suklaasta.

7. Itketkö koskaan ulkonäkösi vuoksi?

Voi kuule, viimeksi eilen. Okei, enemmänkin painolukeman vuoksi, mutta silti. Kyllä itken. Toisinaan pelkkää kiukkuitkua, toisinaan itsesääli-itkua, toisinaan ihan suoraa huutoitkua siitä miksi olen päästänyt itseni tällaiseksi. 

8. Oletko koskaan jättänyt jonkin asian tekemättä painosi vuoksi (esim. ollut pitämättä bikineitä)?

Mistä aloitan? :D Bikinit, ei tule kuuloonkaan. Minihame, ehei. Topissa juokseminen, juu ehkä viidentoista kilon päästä. Topissa ylipäätään hengaileminen ihmisten ilmoilla, en ole varmaan koskaan tehnyt sitä. Menon peruminen vaatekriisin takia on myös tullut kokeiltua, samoin ylipäätään menojen peruminen (esim. saunailta kavereiden kanssa) ihan vaan siksi että hävettää olla tällainen. Lukiossa en uskaltanut yrittääkään puhua ihastukselleni, koska olin läski eikä se kuitenkaan tykkäis musta (olemme tällähetkellä naimisissa). Että joo, onhan tämä tullut tutuksi ja monta kertaa. Ehkä tämä loppuu joskus. Tavoitteena ostaa vielä tälle kesälle se juoksutoppi ja uskaltaa lähteä siinä ulos. Ilman takkia.

9. Ikävintä mitä olet kuullut jonkun sanovan ulkonäöstäsi?

Hohhoi. "Taasko sä olet lihonut?" "Miksi sä olet noin lihava vaikka sun sisko on noin laiha?" "Miksi sä pelaat lentopalloa vaikka oot niin lihava ja sulla on niin huono kunto?" "Oot oksettava." "Ei kukaan vois koskaan tykätä sun läskeistä." "Miten sä kehtaat olla olemassa?" "Ei kaikki halua olla tollasia tylsiä ja harmaita." ja niin edelleen ja niin edelleen.

10. Mukavinta mitä joku on sanonut ulkonäöstäsi?

"Minusta sulla on kyllä kivoja vaatteita jotka istuu nätisti." "Ootpa kaunis!" "Miksi sinä laitat tuon säkin päälle. Pane tämä. Et sinä ole niin lihava kuin luulet."

Sellainen tähän aamuun! Nyt kuulostaa viimein siltä, että prinsessa Maailmannapa heräilee ja vaatii lounasta. Eipä tuosta voi oikein erehtyäkään... Palaillaan!

3 kommenttia:

 1. Tää olikin kiva, pitää ehkä jossain vaiheessa kopsia.

  VastaaPoista
 2. Ja muuten ihan huippuja nää sun tsemppikuvat, mä nyt just niin tarviin näitä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kuvat on kyllä ihania, saatan vaan muuten vain googlata "work out motivation quotes" ja lukea niitä vaikka kuin pitkään! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)