Sivut

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Palautumisesta

Kuva
Kävin tuossa juoksu/kävely-lenkillä ja lisäksi pyörälenkillä, ja taas tuli mieleen palautumisasiat. Olen todella, todella surkea muistamaan yhtään mitään palauttelua, ainoa edes etäisesti palautumista muistuttava "toimenpide" on pari lepopäivää viikossa. En muista syödä proteiinia, puhumattakaan mistään palauttelujuomista, en muista venytellä. Saunassa sentään käyn suunnilleen joka toinen päivä. Ehkä kerran viikossa venyttelen ja joskus harvoin kun oikein hurjaksi heittäydyn, venyttelen saunassa. Että joo, parantamisen varaa olisi ja paljon.

En oikein usko, että tässä vaiheessa, kun päätavoite on nimenomaan pudottaa painoa, jollain protskujuomilla olisi kamalasti väliä. Niiden aika on enemmänkin sitten, kun läski on lähtenyt ja uudet tavoitteet liittyvät haban kasvatteluun. Mutta jotakin voisin kyllä tehdä, ja siis nimenomaan tehdä edes jotakin pientä nykyisen totaalipiittamattomuuden sijaan.

Asetankin itselleni haasteeksi muistaa venyttelyn jokaisen treenin jälkeen. Lyhyet venytykset heti treenin loputtua, pidemmät tunnin-parin päästä. Saunapäivinä venyttelen saunassa, lämpö kun edesauttaa venytystä. Ehkä jossain vaiheessa olisin siinä pisteessä, että muutaman kerran viikossa jaksaisin tehdä oikein kunnon setin lihashuoltoa, mutta otetaan nyt aluksi tavoitteeksi tuo venyttely. 

Olen maininnut moneen kertaan, että treenaan iltapainotteisesti. Treenin jälkeen on melkein aina nälkä, ja siihen nälkään otan yleensä maitoa ja ruisleipää juustolla, kurkulla ja/tai tomaatilla. Joskus syön jogurttia, jos sitä on kaapissa. Luulen että tuo ruokapuoli on ihan hyvä. En usko että rahkalla saisi sen kummempaa palautusvaikutusta aikaan tässä vaiheessa projektia. Pidän tärkeimpänä sitä, että syön edes jotakin, kuin sitten menisin vähän nälkäisenä nukkumaan. En minä ainakaan saa edes unta jos on nälkä! 

Mutta tosiaan, venyttelyhaaste on nyt asetettu. Onko joku mukana? Vai oletteko te kaikki muut tunnollisia venyttelijöitä? :)

4 kommenttia:

 1. Mä voisin liittyä venyttelijöihin, se unohtuu itseltä ainakin ihan liian helposti! Juoksun jälkeen usein muistan jalkalihakset venytellä, mutta yläkroppa on hunningolla.

  Mä juon usein liikunnan jälkeen sellaisen maito-mehukeitto-yhdistelmän, se oli eräässä lehdessä todettu oikein mainioksi palautusjuomaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tosiaan juon sitä maitoa, varmasti ajaa laihduttajalla ja kuntoliikkujalla palautusjuoman asiaa! :)

   Hyvä että venyttelijöitä on toinenkin! Hävettää melkein tunnustaa, että saatoin unohtaa äsken kun tulin lenkiltä. :D Mutta jos sitä suihkun jälkeen edes ne pitkät...

   Poista
 2. Messissä ollaan! Mä oon alusta alkaen ottanut kyllä heti lenkin jälkeen sellaset 10min pikavenyttelyt (koska muuten en seuraavana päivänä kävele :D), mut missään vaiheessa en oo vielä venytellyt kunnolla ja pidemmin. Tässä pitäis ilman muuta petrata!

  Mä kans lenkkeilen lähes poikkeuksetta illalla ja useimmiten suihkun jälkeen vetäisen vielä kitusiini kipallisen turkkilaista jogurttia jonkinlaisten hedelmäpalojen kanssa. Tota jogurttia tai rahkaa en sais sellaisenaan alas, tarviin sen makeuden jostain, joten hedelmät ja marjat jeesii siinä :) Proteiinijuomia en osais varmaan ikinä juoda enkä kyllä kans koe, että ne nyt tähän läskinpolttovaiheeseen erityisemmin kuuluukaan. Katsotaan sit joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo parempaa kuin maustamaton jogurtti ja tuoreet mansikat!<3 Mä tykkään enemmän ehkä Bulgarialaisesta, vaikka samaa tavaarahan ne pitkälle on. Bulgarialainen on notkeampaa tosin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)