Sivut

torstai 14. kesäkuuta 2012

Liikunnan vaikutuksia kolmen viikon jälkeen

Kuva
Olen nyt liikkunut aktiivisesti eli 4-6 kertaa viikossa lähes neljä viikkoa, ja eron omassa olossa huomaa jo tässä vaiheessa varsin hyvin. Aiemmin liikuin siis hyvin epäsäännöllisesti 0-3 kertaa viikossa ilman minkään sortin tavoitteita, säännöllisyyttä tai aktiivista painonpudotusfiilistä. Ajattelin nyt listata niitä juttuja, jotka jo tässä vaiheessa huomaa erona vanhaan.

1. Jaksan paremmin arkea. En saa enää selittämättömiä kiukkuraivareita, aamut ei tunnu ylitsepääsemättömiltä, jaksan tehdä kotitöitä paljon paremmin enkä hautaudu päiväuniaikaan sohvan pohjalle vaan oikeasti teen jotakin. Olen pirteämpi, iloisempi, kaikin puolin kivempi.

2. Nukun paremmin. En heräile öisin, en pyöri sängyssä levottomana tuntikaupalla vaan nukahdan laitettuani pääni tyynyyn ja herään aamulla oikeasti virkeänä ja hyvin levänneenä. 

3. Iho voi paremmin. Kun en syö makeaa jatkuvasti ja juon paljon enemmän vettä, epäpuhtaudet on kadonneet jäljettömiin.

4. Ryhti on parempi. PALJON parempi. En röhnötä sohvalla ihan miten sattuu enkä nojaa kyynerpäilläni pöytään, vaan istun ryhdikkäästi ja selkä suorassa.

5. Niska-hartiaseudun ongelmat ovat pudonneet ainakin puoleen. Ei ne ihan kokonaan ole kadonneet, mutta en ole esimerkiksi tarvinnut särkylääkettä kipuihin koko tänä aikana, kun ennen jouduin taipumaan lääkkeisiin vähintään kerran viikossa. 

Niin. Voin kokonaisvaltaisesti paljon, paljon paremmin. Vielä on työtä tehtävänä, mutta nämä jutut motivoivat kovasti jatkamaan. On ihanaa kun tuloksia näkyy näin selvästi jo nyt, vaikkei paino ole mahdottomia pudonnutkaan.

4 kommenttia:

 1. Allekirjoitan monia tuosta listasta! Liikunta tekee kyllä niin hyvää fyysisesti, ja auttaa myös henkisiin paineisiin. Mikään ei vie ärsytystä niin hyvin pois kuin kunnon lenkki :)

  Mukava blogi muuten, jään seuraamaan sun saavutuksia o/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkisiin paineisiin myös, jäi kokonaan kirjoittamatta! Mulla on välillä aika kovaa opiskeluihin liittyvää stressiä ja kunnon hikitreeni esseen puolivälissä tekee oikein oikein hyvää :)

   Kiva kuulla että tykkäät, täytyykin käydä katsomassa sun blogia!

   Poista
 2. Minulla takana 4 viikkoa liikuntaa. En ole vuosiin harrastanut säännöllistä liikuntaa. Sitä ennen olin kilpaurheilija. Sitten tosiaan täysin passiivinen monta vuotta. On vaikea löytää liikunnan iloa. Sairastan ahdistuneisuutta. Mulla tää 4 viikkoa ei ole vaikuttanut mielialaan. Päin vastoin olen väsynyt ja masentunut. Ruokavaliota en ole korjannut, joten se voi olla syy - makeaa syön edelleen. Ryhdissä olen ehkä havainnut parannusta. Blogini löytyy googlettamalla haurasvaikutelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mie olen kanssa huomannut, että kun syö paljon makeaa, mieli on helposti maassa.

   Tsemppiä sulle tosi paljon!

   Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)