Sivut

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Uuteen nousuun!

No joo. Fiilikset on tasoittuneet aamusta jo paljon. Ei tämä nyt maailmanloppu ole. Tärkeintä on, etten anna periksi. Puhuttiin jo miehen kanssa, että jos nyt vielä kolmeen-neljään viikkoon ei tapahdu muutosta painossa, käyn otattamassa kilpirauhaskokeet. Olisipa se sitten poissuljettu ja sitten jos kaikki on sen puolesta ok, voisi palkata vaikka personal trainerin auttamaan. Kuten kirjoitin jo aamulla; minä voitan tämän taistelun ja piste. En tasan anna periksi, kun olen näin pitkälle jo tullut.

Kuva
Lähdin juoksemaan, ohjelmassa oli 9min juoksua ja sama takaisin. Siinä 9 minuutin kohdalla kuitenkin tuntui niin hyvältä, että päätin juosta 2km päässä kotoa olevaan tiehaaraan, kääntyä, juosta sen 18min täyteen ja kävellä kotiin. No tuli 2km tiehaara, tuli 18min. Ja minä vain juoksin. Kotiin saakka! 35 minuuttia, 4 kilometriä. Vauhti on, eh, hidas, mutta juoksin silti! Se 5 kilometriä niin taittuu sunnuntaina!

Ei varmaan tarvitse sanoa, että aivan huikea fiilis. Tittidii. Aivan mieletöntä.

Mutta tiedättekö, tuntuu myös ehkä vähän, että voisin juosta kovempaakin. Tuli nimittäin biisi, ja sen biitti oli aivan täydellinen, vaikka olikin astetta nopeampi kuin normaali juoksutahtini. Kaivoin laskurilla tahdin, ja se oli 140-145bpm. Sitten löysinkin jo huipun sivuston - CardioMixes.com - jossa oli bpm;n perusteella valmiita soittolistoja. Nuo biisit oli surkeita :D Eli jostain muualta joudun nyt kaivamaan. Mutta silti, lenkkilista uusiksi, siinäpä tämä ilta sitten meneekin!

Voi vitsi. Vaikka kuinka paino junnaisi, niin kunto ainakin on noussut. Paljon. Huippua, niin huippua! Hyvä fiilis jumista huolimatta!

12 kommenttia:

  1. Huippua! Nyt mullakin tekisi mieli aloittaa juoksukoulu, kun sulla se on menny niin hyvin... :-) Mistä sä tuon juoksukoulun ohjeen siis oot ottanut? En jaksa alkaa selaamaan kaikkia sun vanhoja postauksia nyt läpi, jos se sieltä löytyis... :D Itse kävin zumbassa tänään ja tänään alkoi uudelleen mun uusi terveempi elämä! onhan sentään maanantai ja kaikkea... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olitpa kärppänä kommentoimassa :D Juoksuohjelma on siis tämä: http://www.pori.fi/material/attachments/vapaa-aikavirasto/liikunnanohjaus/5twOyf7LV/juoksuohjelma_11vkoa.pdf .

      Maanantai on hyvä päivä! :D Tsemppiä hirveästi!

      Poista
  2. Heippa! Täytyy tulla tänne vihdoin kommentoimaan, alusta asti oon blogiasi seurannut, sattumalta siihen törmäsin kun tuskastuneena ulkomuotooni koitin ettiä tsemppiä omaan projektiin. Meillä lähes samanlainen elämäntilanne, itse olen 23v kahden lapsen kotiäiti (kunnes opiskelut jatkuu) ja aloituspaino 100g enemmän kun sinulla.. :D Itsellä kiloja on karissut matkan varrelle nyt n.5, mutta liikkuminen on sujunut vähän niin ja näin, nyt kuitenkin sinun innoittamana kokeilin juoksua ja voi huh mikä fiilis siitä tulee kun huomaa että oikeasti jaksaa juosta! Aluksi meni 1-2min kerralla ja sykemittari näytti melkein 200, mutta sinnikkään harjoittelun ja ehkä tekniikankin oppimisen myötä nyt menee 25min kevyesti, keskisyke n.150 ja vauhti myös HIDAS.. :D Täytyisi vaan kaivaa ikivanha mp3 kaapin syövereistä lenkkiseuraksi tahdittamaan menoa.. :)

    Mutta kiitos paljon, kirjoituksesi on motivoinu ainakin mua tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla että oon onnistunu motivoimaan! :) Juoksemiseen jää kyllä koukkuun ja erityisesti siihen, kun jaksaakin pidemmälle kuin luuli. Oon löytäny aivan uusia ulottuvuuksia omasta kropastani kyllä.

      Tsemppiä sulle liikkumisten kanssa!

      Poista
  3. Hyvä että on jo parempi fiilis! Ymmärrän hyvin että painon junnaaminen turhauttaa, varsinkin kun monet meistä laihduttajista haluaisi tuloksia samantien, ja mielellään ihan heti :)

    Ootko muuten ajatellut että olet ehkä kehittänyt lihasta läskin tilalle? Sehän painaa enemmän kuin läski, joten se voisi selittää ihan jonkun verran tota kuviota.
    Ootko ottanut mittoja mittanauhalla?
    Vaaka ei ikinä kerro koko totuutta, ja sekin takia kannattaa muistaa mitata itseään, näkee vähän tarkemmin että missä mennään.

    Paljon onnea uudesta saavutuksesta, kuulostaa tosi hyvältä! Mä en ole juossut vielä noin pitkälle putkeen, pitäis varmaan ryhdistäytyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis tuota. Oon mittaillut mittanauhalla jonkun verran, mutta ei siinäkään ole mitään mainittavaa edistystä tapahtunut, aika käsikädessä kulkee tuon kilomäärän kanssa. On niitä jokunen silti lähtenyt, vyötäröltä yhteensä 4.

      Läski ei näin ylipainoisella vielä lihaksella korvaudu, tai no näytä mulle se nainen joka on 97kg tiukkaa lihasta :) Eli sitten viidentoista kilon päästä tuo alkaa pätemään. Toki lihasmassakin on varmasti kasvanut, en minä sitä. Mutta nainen voi saada kovalla punttitreenillä aikaan 2-3kg lihasmassaa vuodessa, joten ilman punttitreeniä näin ylipainoinen ei tosiaan noin vaan kehitä lihasta läskin tilalle.

      Mutta kiitos onnitteluista! Huikea fiilis kyllä :)

      Poista
    2. Kyllä se lihas siellä alla kehittyy ja kasvaa, mutta eihän se ihan älyttömyyksiin kasva siellä ihan ensialkuun :)

      Jos käyt teettämässä kilpparikokeet niin kato tarkasti ne tulokset ja googlaa vaikka jostain että mitkä olisi ihanteelliset, joskus nämä terveyskeskuslääkärit meinaan väittää että "ihan normaalit on" vaikka oikeasti jo kuuluisi lääkitys aloittaa. Mulla kesti vuosia ennenkuin lääkitys aloitettiin. Että kiva :)

      Poista
    3. Joo mua onkin varoiteltu tosta tk-lääkärien asenteesta! Ihan uskomatonta touhua kyllä. Toivotaan nyt että lähtis tuo paino putoamaan ihan kotikonstein kuitenkin. :)

      Poista
  4. Olipa hienoa lukea juoksukokemuksestasi. Voi kun itsekin vielä joskus juoksisin. Pitää ottaa ensin tätä painolastia pois ja sitten lähteä kokeilemaan. Olen miettinyt, että josko alkuun minuutti juoksua, ja joku määrä kävelyä vuorottelisivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tosiaan linkitin tuonne Marsipaanipossulle sen juoksuohjelman jota itse noudatan, siinä on pari ekaa viikkoa 2min juoksua ja sitten kävelyä! :)

      Poista
  5. Voi että, niin hienoa! Onnittelut hienosta suorituksesta! Sä niin selätät sen vitosen vielä, ja ihan heittämällä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)