Sivut

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Saliohjelma kokeiluun

Kuva
Kirjoittelin eilen, että sali on viikonloppuisin kiinni ja viikollakin huonosti auki. No niin kunnan sali onkin, mutta unohdin kokonaan miehen työpaikan salin jonne toki pääsee ihan milloin itse tykkää. Helpottaa kummasti treenien suunnittelua! Tänään olisi tarkoitus iltapäivällä suunnata puntille ensimmäistä kertaa pitkään pitkään aikaan. Jännää. :)

Päätin, että alan kokeilemaan aluksi kaksijakoista saliohjelmaa. Kokeilen siis ensin, miten se salille pääseminen nyt käytännössä toimii ja jos alkaa näyttää siltä, että kolme kertaa viikossa onnistuu hyvin, niin sitten siirryn kolmijakoiseen ohjelmaan. Jos pääsen sen kolmannen kerran salille, niin teen sitten koko kropan läpi. Vähemmillä liikkeillä tietysti että sieltä salilta selviää alle kolmessa tunnissa ulos. Tai vaihtoehtoisesti teen joka toinen kerta yläkropan ja joka toinen kerta alakropan riippumatta siitä, käynkö kahdesti vai kolmesti viikossa.

Eli mun kaksijakoinen näyttäis tältä.

Päivä 1

Penkkipunnerrus
Pystypunnerrus
Ojentajat käsipainoilla
Kulmasoutu käsipainoilla
Hauiskääntö
Ylätalja leveällä otteella

Päivä 2

Kyykky
Askelkyykky
Vatsalihakset
Suorin jaloin maastaveto
Kylkitaivutukset
Selänojennus

Kaikkia liikkeitä teen siis 3-4 x 10 toistoa ja tietty alkulämmittelyt ja loppujäähdyttelyt päälle. Sen kolmannen kerran liikkeet ajattelin tehdä ihan fiilispohjalta, jotain oikein perusliikkeitä. Tosin aika peruskauraahan nuo varsinaisenkin ohjelman liikkeet toki on.

Kuva
Mä en oikein innostu niistä salien laitteista vaan tykkään (tai ainakin silloin joskus tykkäsin) enemmän tehdä vapailla painoilla. Eikä siellä miehen työpaikan salilla edes ole kuin crosstrainer, soutulaite ja yks hilavitkutin, jossa on yhdistetty miljoona laitetta ja jota kukaan ei osaa käyttää, joten pakkokin tehdä tangon ja käsipainojen avulla kaikki.

Mun tarvii nyt ruveta oikeasti kouluhommiin ja kunhan mies reissultaan kotiutuu, niin aletaan suunnittelemaan sitä salille lähtöä. Palaillaan!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti onnistuu tuo salille pääseminen ja treenaaminen, hyvillä tuloksilla tietenkin! :) Minäkään en muuten tykkää hirveästi kuntosalilaitteista, mutta en ole kertaakaan tehnyt mitään vapailla painoilla. :D Johtuu ehkä siitä, että olen käyttänyt elämässäni tasan yhtä kuntosalia ja siellä oli aina tungosta. Ei sinne sekaan olisi sopinut, joten se mitä minä olen kuntosalilla treenannut, on tapahtunut juuri niillä kuntosalin "hilavitkuttimilla". Ehkä siksi en ole koskaan siitä pitänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en osaa oikeesti ees käyttää niitä laitteita... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)