Sivut

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Motivaatio

Kuva
Miksi minä haluan laihtua?

  • Itseni vuoksi. Vain ja ainoastaan itseni vuoksi. Haluan paremman fiiliksen omasta kehosta, haluan voida paremmin, haluan olla paremmassa fyysisessä kunnossa, haluan olla fyysisesti vahva ja kestävä ja haluan pysyä terveenä. Ja kyllä, haluan näyttää paremmalta ja haluan, että tunnen itseni hyvännäköiseksi. Nyt tuo tunne on ollut kadoksissa piiitkään.
  • Lapsen ja tulevien lasten vuoksi. Haluan, että olen niin hyvässä kunnossa, että voin oikeasti nauttia perheen vaelluksista, kävelyretkistä metsään, marjojen keräämisestä, kaikesta siitä. Haluan talvella vetää lasta juosten pulkassa, haluan jaksaa vetää lapsen mäen päälle asti, haluan juosta lapsen pyörän vierellä kun hän parin vuoden päästä pääsee pyörän selkään. 
  • Tulevan raskauden vuoksi. Uusi lapsi ei ole ajankohtainen ihan vielä, ei ehkä pariin vuoteen, mutta jossain vaiheessa kuitenkin. Ja silloin haluan olla hyvässä kunnossa. Ensimmäinen raskaus meni ihan hyvin, mutta entä jos toinen ei menekään? Haluan tehdä oman osuuteni, jotta raskaus menisi hyvin.
  • Miehen vuoksi. Mies rakastaa minua näinkin, tottakai, eikä ikinä jättäisi tai pettäisi tai mitään muutakaan. Mutta haluan, että hän haluaisi katsoa minua ihan vain siksi, että näytän hyvältä.
  • Tulevan työn vuoksi. Jos palaan vanhaan työhöni, odotettavissa on toimistotyö eli paljon istumista. Haluan olla hyvässä fyysisessä kunnossa, jotta jaksan istua päivät ja välttää selkäkipuilut ja muut istumatyön sivuvaikutukset. 
Siinäpä niitä syitä. Onhan niitä monta, päällimmäisenä ehdottomasti oma hyvä olo. 

Ajattelin myös palkita itseäni. Ensimmäinen tavoite on -10kg, ja silloin olen luvannut ostaa itselleni sykemittarin treenin tueksi. Ehkä viidenkin kilon kohdalle keksin jotain, mutta tosiaan tuon kympin jälkeen se sykemittari.

Niin, ja vaikka tarkoituksenani on pudottaa painoakin, niin tahtoisin näiden elämäntapojen pysyvän tavoitteeseen pääsynkin jälkeen. Mutta uskon kyllä, että jos viimein 22 vuoden jälkeen pääsen eroon kiloistani ja tyytymättömyydestä kroppaani, en ole niin tyhmä että päästäisin sen menemään. En aio olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)