Sivut

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Liikunnasta

Kuva
Jos haluaa laihtua, pitää liikkua. Yksinkertaista. Kotiäidille se ei olekaan ihan niin yksinkertaista.

Olen kaksi kertaa löytänyt sen "mun jutun". Ensimmäinen mun juttu oli lentopallo, jota täällä ei ole mahdollista harrastaa. Toinen mun juttu oli ryhmäliikunnat (bodypump, bodycombat, spinning), ja näitäkään ei täällä ole. Kuntosalista tykkäisin, mutta sinne en pääse sen aukioloaikoina. Siispä joudun tyytymään kakkosratkaisuihin ja huijaamaan itseäni nauttimaan niistä.

Kakkosratkaisuja ovat siis sauvakävely, hölkkä, vaunujen kanssa kävely, pyöräily sekä zumba. Lisäksi teen lihaskuntoa, ne ohjelmat teen itse lukuunottamatta vatsalihaksia, joita teen tämän ohjelman mukaan. Aloitin vasta reilu viikko sitten, joten olen tasolla 1. Rehellisesti sanottuna noista ainoastaan pyöräily on sellainen, josta tykkään ihan oikeasti. Mutta vaihtoehtoja ei ole, joten näillä mennään. Zumba menettelee, vaikka onkin yksin aika tylsää. Olen miettinyt kahvakuulan ostoa, mutta haluaisin kokeilla sitä ensin ihan ohjaajan kanssa. Sanomattakin lienee selvää, että täällä ei ole kahvakuulatunteja. No, ehkä saisin sellaisen jostain lainaan ja voisin sitten katsoa netistä ohjevideoita. Olen kuitenkin harrastanut ja opiskellutkin liikuntaa sen verran, että oma keho on aika tuttu, joten enköhän pärjää ilman ohjaajaakin.

Liikun lähes poikkeuksetta neidin mentyä nukkumaan eli vasta iltakahdeksan jälkeen. Se sopii minulle kuitenkin ihan hyvin, varsinkin näin kesällä kun on valoisaa. Joskus zumbaan tai teen lihaskuntoa neidin nukkuessa päiväunia, mutta usein neiti herää just kesken ohjelman vaikka kuinka normaalisti nukkuukin sen tunnin. Lisäksi päiväuniaikaan on yleensä muita kotitöitä niin paljon, että teen ne mieluiten pois alta.

Liikkuminen on minusta oikeasti kivaa. Kunto on vain aika huono, joten sitä pitää kohottaa ja paljon. Se taas saavutetaan vain liikkumalla, ei siihen ole sen kummempia vippaskonsteja.

Tällainen pohjustus liikkumisistani. Listaan liikuntani HeiaHeiaan, ja ajattelin laittaa tänne viikkokoosteen aina maanantaisin, kun on punnitus- ja mittauspäiväkin.

2 kommenttia:

  1. Oletko tutustunut sellaiseen sivustoon kuin www.kotijumpat.fi? Suosittelen, hyviä jumppia ja juuri silloin, kun itselle sopii. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi en ollut kuullutkaan! Kiitos paljon vinkistä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)