Sivut

perjantai 14. helmikuuta 2014

Uusi alku

No niin, olen päätökseni tehnyt sekä elämäni että blogin suhteen. Olen viime päivät pyöritellyt kaikenlaista mielessäni, kirjoittanut ajatuksiani selviksi ja miettinyt vaikka mitä. Jokin on ollut huonosti ja väärin, mutten ole kunnolla hahmottanut että mikä, saati sitten keksinyt mitä sen korjaamiseksi voisi tehdä. Nyt asiat ovat kuitenkin taas selkiytymään päin ja on aika alkaa toteuttamaan suunnitelmia käytännössä.

Mitäs nyt sitten?

- Tästä blogista tulee taas ihan oikea painonpudotusblogi aamupainoineen, viikkoraportteineen ja herkkulakkoineen. Tavoitteena on pudottaa noin kymmenen kiloa - tavoitepaino on 73,8 eli pudotettuja kiloja kertyisi yhteensä tasan 25. Tavoiteaikaa en aseta, mutta haaveilen salaa juhannuksesta eli noin puoli vuotta tuohon olisi aikaa. Tarkoituksena on painaa ihan täysillä siihen saakka, että se kymppi on tiputettu. Nyt on himmailtu tarpeeksi ja loput saavat lähteä rytinällä.

- Lentopallo jää reilun viikon eli kauden päättymisen jälkeen määrittelemättömälle tauolle. Tämä oli ehkä vaikein päätös. Rakastan lajia edelleen palavasti, mutta joukkue on vain väärä. Myös se tiivis sitoutuminen on vähän liikaa tässä elämänvaiheessa, kun opiskelutahtikin kiristyy pian. Pidän jonkin mittaisen totaalitauon ja katson, alkaako sinne saliin tulla ihan tolkuton kaipuu. Jos alkaa, niin sitten palaan sinne ja rytmitän treenini taas sen mukaisesti. Jos ei, niin sitten päätös lienee oikea.

- Kunhan tästä lentopallokaudesta päästään, niin päälajikseni vaihtuu kuntosali ja siihen kylkeen liimataan tiukasti juoksu, kesällä sitten pyöräily ja rullaluistelu. Alustavasti suunnittelen viikkoon neljää salikäyntiä kaksijakoisella ohjelmalla, paria juoksulenkkiä sekä muutamaa (aamu)kävelylenkkiä, mutta tuo nyt saattaa vielä vaihtuakin fiiliksen mukaan.

- Treenin saralla tavoitteena on päästä eroon jälleen kuvioihin hiipineestä "pitääpitääpitää"-ajattelusta. Haluan treenata kovaa mutta rennosti, ilman jatkuvaa kehittymisen painetta. En halua enää lähteä juoksemaan koska on pakko, vaan koska haluan. Haluan oppia pitämään juoksusta ja juosta pitkiä, rentoja lenkkejä niiden spurttien repimisen sijasta. Haluan mennä salille ja tehdä treenini tasan tarkkaan itseäni varten ja vaihdella liikkeitä ja tehdä juuri sellaisia sarjoja kuin hyvältä tuntuu.

Että sellaisia päätöksiä tänään.

Punnitus- ja viikkoraporttipäivä olkoon perjantai, kun nyt kerran sellainen päivä on. Fiksumpi syöminen ja herkkulakko paukahtaa huomenaamulla päälle ja viimeisen kymppikilon tiputtaminen alkaa. Ja tosiaan herkkulakkoa kestää siihen saakka että se 73,8 ilmestyy vaakaan - itsestäni on siis kiinni että miten kauan. Nyt riittää tämä "vois kai sitä nyt vähän vielä laihtua"-jaarittelu.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)