Sivut

lauantai 7. joulukuuta 2013

Jouluhömpötystä

Minun piti postata pitkä kirjoitus elämäntaparemontistani, painonpudotuksesta, treenistä sekä ennenkaikkea tästä blogista ja sen tarkoituksesta, mutta Mariann päätti vaihteeksi antaa mulle haasteen. Joten se ensin ja pohdintaa myöhemmin!

1. Parasta joulussa?
Kiireettömyys, rauha, loma.

2. Joulumusiikkisi?
Aika perinteisellä linjalla mennään, inhoan kaikenmaailman helinää helskettä vilinää melskettä lallatilaa-renkutuksia. Juha Tapion viime vuonna tullut joululevy on täydellinen; mies, kitara ja ne kaikkein kauneimmat joululaulut. Vaihteluna menee ensimmäinen Raskasta joulua ja myös Suvi Teräsniskan äänestä tykkään kovasti. Ja sitten meillä on koku peruskokoelmalevy, missä on kivoja versioita. Aika tylsää siis :)

3. Tykkäätkö katsoa jouluelokuvia? Millaisia?
Joulupukki ja noitarumpu tulee katsottua aikalailla joka vuosi. Joulutarinan oon nähnyt muutaman kerran ja myös The Grinch on semmonen kestosuosikki. Siinäpä ne.

4. Jouluherkkusi?
No suklaa. Oliko jollekin muka ylläri. :D

5. Mitä ehdottomasti täytyy olla jouluaterialla?
Lanttu- ja porkkanalaatikkoa, poron- tai hirvenpaistia, suolataimenta, mätiä smetanalla ja sipulilla, maksapasteijaa, perunoita, ruskeaa kastiketta. Siinä ne ehdottoman pakolliset. Kinkun paistoin viime vuonna, tänä vuonna en välttämättä kun ollaan vähän pienemmällä porukalla enkä haluaisi tehdä ruokaa jota kukaan ei kuitenkaan syö. Vaihtelevasti pöydässä on sitten ollut metsoa, silliä, kylmäsavulohta, savustettua taimenta ja rosolliakin joskus. Jälkkäriksi joku kakku, viime vuonna se oli glögijuustokakku.

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan?
Yleensä itsenäisyyspäivän tienoilla. Silleen joulukuun alussa jonkun siivouspäivän iltana. Mänty tulee sisälle vasta aatonaattona.

7. Joulu kotona vai jossain muualla?

Ainakin aatto kotona, ehkä joulupäiväkin. Sitten suunnataan miehen mummolaan.

8. Itsetehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molempia?
Molempia lähtee tänä vuonna, enemmän ehkä jopa itsetehtyjä tällä kertaa.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Juu ja ne me ollaan perinteisesti laitettu kaamoksen alkaessa eli marraskuun loppupuolella. Ja joskus vieläkin aikaisemmin.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommassa porukassa?
Aatto ja joulupäivä ihan kolmestaan ja sitten isommassa porukassa serkkuineen kaikkineen.

11. Onko sinulla joululahjatoivetta?
On, montakin. Aika urheilupainotteiselta näyttää tän vuoden toivelista. Tuskinpa kuitenkaan montaa toivettani saan, kun mies osti mulle jo uuden puhelimen ja äitikin oli ehtinyt jotain hankkia, eikä siskojen rahoilla tosiaankaan osteta mitään urheiluvarusteita.

12. Paras saamasi joululahja?
Mieleenpainuvin on varmasti miehen mulle ostama hopeinen Kalevalan rannekoru. Äh, mä oon niin tylsän perinteinen :D

13. Kamalin saamasi joululahja?
En tiiä kamalin, mutta jokunen tarpeeton on kyllä tullut vastaan. Lähinnä mietityttää että onkohan ihan pakko tosiaan ostaa se konvehtirasia - jos ei oikeasti mitään keksi niin ei sitten ehkä väkisin kannata hankkia.

14. Kuvaile unelmiesi joulu?
Perhe, rauhaa, hyvää ruokaa, ulkoilua, rentoa hengailua. Eli semmoinen kuin ennenkin on ollut. :)

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?
Nissepolkka vetää voiton aivan satanolla. Hhhrrrh.

16. Oletko tehnyt jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä?
Oon neulonut lahjoja ja yrittänyt sopia missä kukanenkin joulun viettää (jäätävä logistiikka kahden veljeksen ja niiden serkkujen ja puolisoiden perheiden välillä, varsinkin kun perheet on akselilla Inari-Helsinki........), siinäpä se... :D

17. Paras joulujuoma?

Kokista menee eniten.

18. Oikea joulukuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Mänty, olen kuuselle allerginen.

19. Käykö teillä joulupukki?
Ei, eikä myöskään tulevina vuosina käy.

20. Paras joulumuistosi lapsuudesta?
Ei varmaan mitään yksittäistä voi nostaa. Kiva perinne oli se, että saatiin joka vuosi joku lautapeli siskon kanssa yhteiseksi lahjaksi ja sitten pelattiin sitä koko perheen voimin.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän pyjamassa?
Mun kotikotona pukeuduttiin aina hienoksi, miehen kotona ei koskaan ja ai vitsi mä muistan sen ekan jouluaaton kollareissa. Oli ihan pa-ras-ta. Ja siitä ollaan pidetty kiinni. Juhlahan se joulu on, mutta ei sitä vaatteilla tehdä.

22. Peruna-, porkkana-, lanttu- vai bataattilaatikko?
Lanttu! Ehdoton lemppari.

23. Paras joulusuklaa?
Pandan Juhlapöydän konvehdit. Ai vitsi mä oon niiiiiin tylsä! :D Ostan kyllä yleensä myös muutaman laatikon muuta suklaata, Fazerinaa ja Sinistä ja sit jonkun kolmannen, Marianneja tai jotain muuta.

24. Joulutortut vai piparit?
Piparit, kumpiakaan ei tosin kauheasti syödä. Pipareita leivon lähinnä tytön takia, kun se tykkää siitä leipomisesta niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)