Sivut

maanantai 28. lokakuuta 2013

Mitä mun pitäis laittaa päälle?

Treenimotivaation aallonpohja lienee saavutettu ja nyt tullaan pikkuhiljaa ylöspäin. Viime viikolle kirjasin viisi treeniä - kaksi siis lajitreenien päälle. Toinen oli puolen tunnin juoksu, toinen reilun parin tunnin mettäkävely 10kg taapero selässä. Tälle viikolle tavoitteena saada ainakin yksi juoksu ja pari lihaskuntoa - jospa siis tekisin paluun salille ihan liian pitkän tauon jälkeen. Haastetta hommaan tuovat tiistain partiokokous, keskiviikon kyläyhdistyshommat, torstain partiomessu, perjantain työilta ja iikiikiik: sunnuntain peli! Siis sarja-avaus! Tarkoittaa siis sitä, että lauantaina ei ole punttipäivää, koska en ota sitä riskiä, että lihakset on ihan tukossa ja jumissa sunnuntaina näin pitkän tauon jälkeen. Perjantaille tulee pakostikin vapaapäivä tuon työillan vuoksi, ei mitään saumaa että jaksaisin enää puoli kymmenen jälkeen illalla tehdä yhtään mitään. Niin että sali kutsuu keskiviikkona ja ehkäpä silloin sunnuntaina pelin jälkeen.

Minun pitäisi hommata talvijuoksukamppeita. Päätin nimittäin juosta läpi talven, pakkasrajana ajattelin pitää suunnilleen viittätoista astetta. Minunhan oli tarkoitus ostaa suksipaketti, mutta tulin siihen tulokseen, että talveen sopivat juoksuvaatteet tulevat halvemmaksi kuin sukset, monot ja hiihtovaatteet. Tai no, en minä sitä suksien hankintaakaan ihan kokonaan poissulje, mutta ainakaan uutena en voi/halua niitä ostaa. Ja siis nyt sitten tässä mietin, että mitähän sitä. Toiset kehuu toista ja toiset toista, tietenkin. Kenkien luulisi olevan vielä helpohko ostos, sen kun vaan kävelee urheiluliikkeeseen ja sovittelee budjettiin mahtuvat vaihtoehdot läpi, mutta miten se kaikki muu vaatetus? Mikä kaikki on tarpeellista? Onko hyvä kerrasto tärkeämpi kuin hyvä päällykerros? Riittääkö ulkohousujen alle pelkät talvitrikoot? Minkälaisesta langasta kannattaa neuloa säärystimet? Onko pipo välttämätön vai riittääkö esim. fleecevuoritettu hiuspanta edes johonkin asti? Pitääkö lähtiessä hieman palella? Onko näissä hommissa joku ehdoton The Merkki vai riippuuko kaikki mallista, koosta, materiaalista, heijastimien määrästä ja planeettojen asennoista? Apua?

Siis kyllähän minä ulkoillut olen, jos kuulostan nyt aivan urpolta, mutta tuo talviurheilu on syystä tai toisesta jäänyt tosi vähälle (syytän koululiikuntaa hiihtokammosta). Ne kävelylenkit sun muut ei-niin-hikiset urheilut kyllä pärjää vähän millä sattuu vaatetuksella, mutta juoksu on kuitenkin vähän eri asia.

Hmm, ei kai muuta. Tulin juuri treeneistä, meni aika kivasti. Oikea käsi vaan on puoleksi musta, nimetön on turvonnut, polvisuojan yläpuolella on palovamma ja pari mustelmaakin taisi tulla, mutta mitäpä me pienistä. Jännittää kyllä jo tuo sunnuntain peli, vastus on heti alkuun sitä luokkaa että onnellisia ollaan jos saadaan pelattua hyvä peli ja vähän edes vaikeutettua sitä niiden voittoa.

Nyt suihkun kautta iltapalalle ja sänkyyn.

2 kommenttia:

  1. Minä ajattelin myöskin lenkkeillä läpi talven... tai siis teinhän sitä jo viime talven, mutta nyt panostin varustukseen ja tilasin H&M'ltä talvijuoksutrikoot ja teknisen juoksutakin, joka on jo materiaaliltaan heijastinkangasta. Paketin saan huomenna, joten kohta pääsen testailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin oon kyllä kävellyt talvisinkin, mutta nyt tosiaan ajattelin juosta läpi talven. Jos hyvä tuuri käy, niin lähdetään lauantaina kaupunkireissulle. Saisin sitten ihan kaupoissa hypistellä ja vertailla ja kokeilla, kun varsinkaan kenkiä en mielellään kokeilematta ostais. Mäkin muuten kattelin H&M:n valikoimia eilen netistä, ainakin kuvissa näytti aika varteenotettavilta vaihtoehdoilta ne pitkähihaiset :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)