Sivut

tiistai 20. toukokuuta 2014

Mitä mulle kuuluu?

Heh. Eipä ole blogiryhdistäytymistä juuri näkynyt. Pian tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun perustin tämän blogin. Painoin silloin 17,1 kiloa enemmän kuin nyt, olin aivan umpirapakunnossa, vihasin itseäni ja kroppaani ja olin niin täynnä motivaatiota kuin voi "pieni" ihminen olla.

Tänään olen aivan totaalisen eri ihminen. Urheilu vaikuttaa identiteettiini hyvin vahvasti enkä osaa enää kuvitellakaan elämääni ilman säännöllistä ja tavoitteellista treeniä. Olo on pääsääntöisesti hyvä ja kroppa jaksaa vaikka mitä sellaista, mikä ei silloin aloittaessa olisi tullut kysymykseenkään. Olen itsevarmempi, iloisempi, pirteämpi, reippaampi, huomattavasti kivempi ihminen kuin silloin, kun "liikunnat" koostuivat satunnaisista kävelyistä ja muka jostain zumbaamisesta. Absurdia edes lukea noita "jee juoksin 3 kilometriä!!!"- juttuja, kun nykyään kolme kilometriä on hyvä alkulämmittely loikka- ja spurttitreenille. Vieläkin absurdimpaa on lukea vanhoja muistiinpanoja "kovasta salitreenistä", kun painot olivat... no, olivathan ne. Kehitystä ainakin on tapahtunut hurjasti.

Tähän hetkeen kuuluu sellaista, että paino on pysytellyt melko samoissa lukemissa monta, monta kuukautta. Olen käynyt vaa'alla noin kerran viikossa, lähinnä miettien sitä, ettei paino vahingossakaan lähde nousuun. En ole kieltäytynyt herkuista eli siis yrittänyt laihduttaa enää pitkään aikaan. Superdieetin aikaan toki hetken, mutta lopetettuani leikin kesken lipsuin vanhoihin tapoihin taas. Alimmillaan paino on käväissyt 80,7 kilossa, mutta vakituisesti se on pyörinyt 81,5-82,0 sisällä. En ole vain löytänyt mistään tarpeeksi motivaatiota yrittää pitää syömisiä kunnolla kurissa.

Peruspalikathan mulla on enemmän kuin kunnossa. Syön tosi fiksusti, ja ruokavalioni näyttää tällä hetkellä tältä:

Aamiainen - Kaurapuuro marjoilla ja raejuustolla tai voilla/pari ruisleipää voilla, kinkulla, juustolla, kurkulla, paprikalla, kananmunalla tai milloin milläkin/rahkasmoothie (purkki jogurttirahkaa, banaani, marjoja tai hedelmiä, vähän mehua tai maitoa nesteeksi), lisäksi kahvia

Lounas - Peruskotiruokaa, salaattia, ehkä joskus leipää/kaurapuuroa kuten aamulla/rahkasmoothie kuten aamulla/munakas muutamalla täytteellä (kinkkua, juustoa, joskus kalaa tai kanaa, riippuen edellisen päivän ruokalistasta ja kaappien sisällöstä)/runsas salaatti joko kalalla tai lihalla ja yleensä myös juustolla

Välipala (yleensä 1, joskus pitkä työpäivä+treenit- yhdistelmän vuoksi 2) - Rahkasmoothie/leipää päällisillä/marjoja tai hedelmiä/jogurttia tai rahkaa marjoilla

Päivällinen - Peruskotiruokaa: lihaa/kanaa/kalaa, salaattia ja/tai lämpimiä kasviksia, joskus leipää, perunaa/pastaa/riisiä

Iltapala - Rahkaa tai jogurttia, joskus marjoja tai hedelmiä, joskus leipää, riippuen päivän treeneistä 

Lisäksi treenin jälkeen palautusjuoma (ihan perus Fast Whey+), jos en pääse suoraan ruokapöytään. Joskus korvaan ns. valmispalkkarilla (yleensä Valion ProFeel kaakao mmmmmmmmm).

Näiden lisäksi sitten tulee syötyä esim. eilen: kahvin kanssa pulla, jäätelö, jälkkäriksi muutama pala suklaata. Tai toissapäivänä: kahvin kanssa pari keksiä, lounaan jälkkäriksi jäätelöä, x määrä irtokarkkeja. Herkkuja menee vaihtelevasti, joskus kerran viikossa, joskus joka päivä. Kerta-annokset ovat kohtuullisia - harvoin syön suklaata patukkaa enempää, jäätelö ei tarkoita mitään superjättimegatuuttia, irtokarkkeja syön kerralla noin 100 grammaa jos sitäkään, kahvin kanssa syön pari keksiä tai yhden pullan - mutta niitä on päivän aikana 0-5. Syön kun tekee mieli. Roskaruokaa, ravintolaruokaa tai muuten kotona raskaampaa ruokaa syön ehkä 1-3 kertaa kuussa, harvakseltaan siis. Tosin ne kerrat tuppaavat kasaantumaan, helposti saattaa mennä kuukausi kokonaan ilman ja sitten yhtäkkiä syön parin viikon sisällä kolmesti.

Syömiseni ovat siis kuin suoraan oppikirjoista, jos tavoitteena on jaksaa treenata ja ylläpitää hyväksi kokeemansa painoa. Kyllä se loppujenkin pudottaminen mielessä pyörii jatkuvasti, mutta en vain ole saanut itsestäni tarpeeksi motivaatiota irti siihen.

Nyt alkaa kuitenkin olla pikkuhiljaa oikeasti - ei siis niin, että tulinpahan kirjoittamaan sen blogiin - sellainen olo, että voisin olla valmis muutaman kilon rykäisyyn. Siihen, että yhteispudotus olisi 20 kiloa. 78,8, ei olisi mikään mahdoton homma. Siinä voisi sitten iloisesti jumitella taas hetken ja jatkaa homman loppuun sitten kun siihen olisi taas motivaatiota.

Niin joo, ne treenit! Tällä hetkellä viikko-ohjelmaan kuuluu 1-2 kertaa lentopalloa, 2-4 punttia sekä 1-3 juoksua/pyöräilyä. Näitä yhdistelemällä ja joskus jotain ekstraa lisäilemällä (joogaa, kävelyä, kuntopiiriä, milloin mitäkin) treenikertoja tulee viikossa 4-7. Ensi kauden sarjaan lähteminen ratkaistaan tässä lähiviikkoina ja jos sinne lähdetään, niin peruskuntokausi pyörähtää kunnolla päälle. Se tarkoittaa sitten taas vähän erilaista treeniä sekä ihan oikeaa, valmentajan rustailemaa treeniohjelmaa. Se olis aika jeesjeesjees, toivottavasti vaan saadaan tarpeeksi porukkaa kasaan.

Tänne siis kuuluu tällaista. Katsellaanpa mitä tästä saadaan vielä aikaan. En uskalla enää edes luvata että blogi alkaa taas elää kunnolla, joten päivittelen jos päivittelen. Onhan tämä kivaa, ei sillä, mutta katsellaan riittääkö juttua. Ei oikein enää irtoa mitään alkuaikojen "jou kävin lenkillä vaikka siis niin paljon halutti jäädä sohvalle", koska se lenkille lähteminen on jo elämäntapa ja sohva lähinnä säännön vahvistava poikkeus. Jos siis jostain haluatte lukea, niin hihkaiskaa. Kyllä minä tosi mielelläni kirjoitan, kun vain saan aiheen päästä kiinni!

Lähiviikkoina odotettavissa on siis toivottavasti juttua peruskuntokauden treeniohjelmasta. Jos paska tuuri käy, niin sitten mietitään treenielämää lentopallon jälkeen - siinäpä sitä sitten onkin. Hyi, en halua edes ajatella treenaamista ilman sitä parasta motivaattoria. Laittakaahan siis tekin kädet kyynerpäitä myöten ristiin siitä, ettei minun tarvitse alkaa pohtimaan uudestaan treenin painotuksia ja tavoitteita, kun kaikkea ei enää tarvitse ajatella pelikentän kautta.

Maratonpostauksen jälkeen taidan vain todeta, että aika kiva kirjoitella pitkästä aikaa. :)

2 kommenttia:

  1. Löysin jotenkin googlen kautta tänne tieni ja toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua. Ja toivottavasti saitte sarjaporukan kasaan ja lentopallo"urasi" jatkuu. Lentopallo on minullekin ollut motivaattori kunto- ja elämäntaparemontille ja sillä tiellä on aikomus pysyä. Ja kehittyä pelaajana siinä sivussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan ja tervetuloa! :) Kyllä tässä on taas ollut blogi paljon mielessä. Asiaa olisi ja haluttaisi kirjoittaa, mutta jotenkin on vaan jäänyt. No, katsellaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä! :)